Zdravstveni dom Grosuplje,

Pod gozdom c. I/14
1290 Grosuplje
T: 01/781 84 00
F: 01/786 09 29
E: infozdr@zd-grosuplje.siORDINACIJE SPLOŠNE / DRUŽINSKE MEDICINE 

SPREMENJEN REŽIM DELA V AMBULANTAH DRUŽINSKE MEDICINE


Od 05. 07. 2021 do predvidoma 31. 8. 2021 bo zaradi rednih letnih dopustov zdravnikov spremenjen režim dela v ambulantah družinske medicine.


Preko portala Gospodar zdravja v tem času ne bo možno opravljati elektronskih posvetov. Posvet bo možen preko telefonskega klica v času delovanja ambulant. Recepte za redno terapijo, kontrolne napotnice za specialistične preglede ter izdajo bolniških listov (ob zaključku staleža ali tekočega meseca) boste še vedno lahko naročili preko tega portala ali preko telefona. Na naročila vam bomo odgovorili najkasneje v 3 delovnih dneh.


V kolikor v tem času potrebujete nasvet ali pregled v ambulanti, se obrnite na nas preko telefona, ob življenjsko ogrožujočih stanjih pa na številko 112. Terminov za elektronsko naročanje ne bo.


Na pregled v ambulanto se bo možno naročiti največ 2-3 dni vnaprej in temu prilagojen bo tudi urnik. V času odsotnosti vašega osebnega zdravnika vas bo v obravnavo prevzela ena izmed delujočih ambulant družinske medicine po predhodnem pogovoru s triažno medicinsko sestro. Obravnave so namenjene neodložljivim zdravstvenim težavam in ne rednim kontrolnim pregledom in pregledom specialističnih izvidov. 


Pred obiskom v ambulanti se je potrebno predhodno naročiti in najaviti.


Od 5.2.2021 dalje ponovno velja in se uvaja kratkotrajna odsotnost  zaradi bolezni v času trajanja 3 delovne dni, kot je bilo urejeno v 20. členu Zakona o začasnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic COVID19 v Uradnem listu RS, št. 152/20. Delovni dnevi si morajo koledarsko slediti. Pacienti omenjeno kratkotrajno odsotnost zaradi bolezni urejate pri delodajalcih in ne pri izbranem osebnem zdravniku.Ambulanta DOLINAR Janko, dr. med., spec. spl. med.

Ambulanta TASESKI Darko, dr. med., spec. spl. med.

Ambulanta GRUDEN Sonja, dr. med., spec. DRUŽ. med.

Ambulanta VIRANT Marko, dr. med., spec. DRUŽ. med.

Ambulanta VOGA Denis, dr. med., spec. DRUŽ. med.

Ambulanta KOKALJ KOKOT Mateja, dr. med., spec. DRUŽ. med.

Ambulanta HVALA KRUŠIČ Iris, dr. med., spec. DRUŽ. med.

Ambulanta KAVŠEK Dušanka, dr. med., spec. DRUŽ. med.

Ambulanta KRENKER Tina, dr. med., SPEC. DRUŽ. MED.ZARADI ZAGOTAVLJANJA VARNEJŠE OBRAVNAVE IN PREPREČEVANJA ŠIRJENA OKUŽBE JE V VSEH AMBULANTAH OBVEZNO NAROČANJE.

telefon; 01 781 84 00                ali                    preko  "Gospodar zdravja"
                                                  
                                                                                                     Navodila za "Gospodarja zdravja"
SPREJEMANJE TELEFONSKIH KLICEV:
DOPOLDNE: 7:00 - 10:00 in 11:00 - 12:00
POPOLDNE: 14:00 - 16:00 in 17:00 - 19:00


CEPLJENJE COVID- 19

PRIJAVA IN informacije o cepljenju

Lahko se prijavite:


        • po telefonu: 051 209 259

ponedeljek: 7.00 - 14.00
torek: 7.00 - 14.00
sreda:
7.00 - 14.00
četrtek:
7.00 - 14.00
petek: 7.00 - 14.00

Potrebni podatki za prijavo na cepljenje so: priimek in ime, EMŠO ali ZZZS številka (na zdravstveni kartici), telefonska številka, podatek o kronični bolezni in prednostni skupini (zaposleni v zdravstvu, DSO, vzgoji in izobraževanju, v kritični infrastrukturi...).

Težjim kroničnim bolnikom svetujemo glede cepljenja posvet z osebnim zdravnikom ali specialistom.

Ko boste na vrsti za cepljenje, boste nekaj dni prej prejeli SMS ali telefonski klic z obvestilom o datumu in uri cepljenja ter predvidenim cepivom. V primeru, da se cepljenja ne boste udeležii, vas prosimo, da nas čim prej obvestite.
Zaradi neredne dobave cepiva ne moremo dajati informacij o predvidenem datumu cepljenja.

Pred cepljenjem je potrebno izpolniti vprašalnik in izjavo o privolitvi za cepljenje. Obrazec lahko dobite na vhodu ali si ga sami natisnete in izpolnjenega prinesete s seboj.
Natisnete ga lahko tukaj:


Več podatkov o cepivu, njegovem delovanju, stranskih učinkih in kontraindikacijah lahko dobite na spletni strani NIJZ, https://www.cepimose.si/gradiva/, na brezplačni telefonski številki 080 14 04, pri vašem osebnem zdravniku ali v cepilnem centru ZD Grosuplje (01 78 18 400).

Potrdila o cepljenju lahko dobite na portalu: https://zvem.ezdrav.si/domov
ali jih naročite od ponedeljka do četrtka med 8.00 in 12.00 na telefonski št. 041 468 503.
Cena: 5 €, plačate ob prevzemu.

Cepljenje je prostovoljno, je pa najboljši način, da premagamo korona virus in se vrnemo v normalno življenje.

Lepo povabljeni k prijavi.
Vaši zdravniki in medicinske sestre iz ZD GrosupljeV PRIMERU ŽIVLJENJSKE OGROŽENOSTI POKLIČITE 112


Zaradi varstva osebnih podatkov po elektronski pošti ne posredujemo nobenih informacij o zdravstvenem stanju pacientov.


 

Ambulante splošne (družinske) medicine so pomembna dejavnost zdravstvene službe ZD Grosuplje.
Zdravniki splošne (družinske) medicine smo z uvedbo izbire osebnega zdravnika dobili nalogo celotne oskrbe bolnika na primarnem zdravstvenem nivoju.
Prizadevamo si za čim bolj kakovostno oskrbo bolnikov, pa tudi čim pristnejši in prijaznejši odnos do bolnika.  Pri svojem delu uporabljamo sodobno medicinsko opremo. Za čim kvalitetnejše delo se zdravniki in ostalo zdravstveno osebje stalno strokovno izobražuje. Priporočeno je, da se bolniki za pregled pri izbranem osebnem zdravniku naročajo. Po telefonu lahko naročijo recepte za zdravila, ki jih redno prejemajo (seveda, če imajo v naši bazi podatkov urejeno zdravstveno zavarovanje, sicer se morajo oglasiti z zdravstveno kartico). Akutno oboleli in akutno poškodovani pa so pregledani tudi brez predhodnega naročila pri urgentnem zdravniku (če je osebni zdravnik odsoten, ali ga ne more pregledati).


PREVENTIVA:
Je del splošne ambulante, kjer se timu pridruži še diplomirana medicinska sestra. V ambulanti se izvajajo preventivni pregledi za srce in žilje, za populacijo od 30 let dalje. Vodijo se tudi kronični bolniki z namenom ohranjati ali izboljšati zdravstveno stanje. Dejavni pristop do populacije omogoča odkrivanje bolnikov v zgodnji fazi in prepreči ali prestavi na kasnejši pojav kroničnih zapletov.

RAZPORED DELA ZDRAVNIKOV V SPLOŠNI AMBULANTI OB PETKIH POPOLDNE


JULIJ 2021
 
petek, 2.7.
Darko Taseski, dr. med., spec., Marko Virant, dr. med., spec.

petek, 9.7.
Iris Hvala Krušič, dr. med., spec., Ana Petek Veber, dr. med.

petek, 16.7.
Dušanka Kavšek, dr. med., spec., Darko Taseski, dr. med., spec., Janko Dolinar, dr. med., spec.

petek, 23.7.
Tina Krenker, dr. med., spec., Janko Dolinar, dr. med., spec.

petek, 30.7.
Marko Virant, dr. med., spec., Sonja Gruden, dr. med., spec.Prijava / O avtorjih / Pravna obvestila / Natisni / Dodaj med priljubljene / Privzeta stran / Vrh