Zdravstveni dom Grosuplje,

Pod gozdom c. I/14
1290 Grosuplje
T: 01/781 84 00
E: infozdr@zd-grosuplje.siOTROŠKI IN ŠOLSKI DISPANZER
dispanzer

Štefka ZAVIRŠEK, dr. med.

01 781 84 17


dispanzer

Jana BOŠNJAK, dr. med.,

spec. pediatrije

01 781 84 19


dispanzer

Tinkara TRKAJ, dr. med.,

spec. pediatrije

01 620 52 95


dispanzer

Anja URANKAR, dr. med.,

spec. pediatrije

01 620 52 96


dispanzer

Ana STRAJNAR, dr. med.,

spec. pediatrije

01 320 76 85

SOBOTA: ambulanta za šolsko in predšolsko mladino za nujne primere; 7.00 - 13.00.


V delavnikih ponoči (od 19.30 do 6.30), v nedeljo ter ob praznikih (v soboto od 14.00 do ponedeljka do 6.30) dežurna služba na lokaciji ZD Ivančna Gorica.
Prosimo, da upoštevate, da zaradi velikega števila obolelih ne moremo odgovarjati na vse telefonske klice sproti.
Nove paciente opredeljuje še Štefka Zaviršek, dr. med.. Ostale zdravnice sprejemajo na novo samo sorojence pri njih že opredeljenih otrok.


V življenje ogrožujočem dogodku kličite 112.V otroškem in šolskem dispanzerju skrbimo za zdravje otrok, šolarjev in mladine do 19. leta starosti.


S sistematskimi pregledi spremljamo njihov razvoj in zdravje ter poskušamo pravočasno ugotoviti odstopanja od normale in ustrezno ukrepati.
Ko otrok zboli, se trudimo ugotoviti vzroke bolezni in z zdravljenjem pomagati k čimprejšnjemu okrevanju.


Otroke za pregled ali posvet zaradi bolezni ali poškodbe naročamo in so lahko pregledani v večini primerov isti ali naslednji delovni dan.NAROČANJE:

  • po telefonu ali osebno v ordinacijskem času izbrane zdravnice

Če medicinska sestra na telefon v ordinacijskem času ni dosegljiva in ne prejmete avtomatskega sporočila, boste do konca delovnika prejeli povratni klic. Zato prosimo, da kličete samo enkrat.

  • po elektronski pošti ali navadni pošti

V primeru naročanja preko elektronske pošte navedite otrokove podatke (ime in priimek, datum rojstva ali ZZZS številko) in na kratko opišite razlog naročanja.
 

Če naročate zdravila za urejene kronične bolezni, napotnice za kontrolne preglede, zaključevanje bolnških staležev po prejšnjem dogovoru ali staležev za spremstvo, napišite natančne podatke.

Elektronska pošta ni namenjena posvetom o zdravljenju.


Če menite, da je pregled zaradi zdravstvenega stanja otroka neodložljiv in njegova zdravnica ne dela, upoštevajte seznam nadomeščanj na spletni strani posamezne ambulante ali pokličite informacije na 01 781 84 00.

Izven ordinacijskega časa izbrane zdravnice in v času sistematskih pregledov bo otrok z nujnim bolezenskim stanjem (motnje zavesti, krči, težko dihanje, hude bolečine, akutne poškodbe ...) pregledan pri drugem zdravniku.Splošne nasvete lahko dobite tudi v različnih medijih (npr. spletna stran NIJZ...).
Priporočamo, da zdravi otroci v dispanzer vstopajo po stopnicah, bolni otroci pa z dvigalom.

 


Prijava / O avtorjih / Pravna obvestila / Natisni / Dodaj med priljubljene / Privzeta stran / Vrh