Zdravstveni dom Grosuplje,

Pod gozdom c. I/14
1290 Grosuplje
T: 01/781 84 00
F: 01/786 09 29
E: infozdr@zd-grosuplje.siZDRAVSTVENO VZGOJNI CENTER 

V Zdravstveno vzgojnem centru za vas pripravljamo delavnice in svetovalnice na različne akutualne teme. Vse delavnice in svetovalnice so brezplačne. Za ohranjanje zasebnosti se delavnic lahko udeležite ne glede na to v kateri občini živite in kje imate izbranega osebnega zdravnika.


Spodaj ob opisih preverite kdaj se delavnice začnejo oz. katere potekajo in kako se nam lahko pridružite.

Za vse dodatne informacije smo vam na voljo na elektronski pošti zvc@zd-grosuplje.si ali na tel. številki 01 781 84 00. Spremljate nas lahko tudi preko Facebooka
TEMELJNE DELAVNICE


Za temeljne delavnice ne potrebujete napotnice. Zaželeno je, da se na delavnico predhodno prijavite.


Zaradi hitrega tempa življenja v svetu, ki ni najbolj prijazen do našega zdravja, nam včasih zmanjka energije ali volje, da bi naredili nekaj dobrega za svoje počutje. Z udeležbo na delavnici boste pridobili znanje o zdravi prehrani, primerni telesni dejavnosti, vplivu telesne teže na zdravje, ter vplivu alkohola in kajenja na vaše telo.


sreda, 2. 9. 2020 ob 9.00


PETEK, 21. 9. 2020, ob 9.00


Obseg: 1 srečanje po 90 minut

Delavnico vodi diplomirana medicinska sestra.

zvc@zd-grosuplje.si
Ste se odločili, da se boste več gibali in si želite izmeriti vašo trenutno telesno pripravljenost ter dobiti strokoven nasvet, kako se ustrezno in zdravo gibati? Vključite se v delavnico "Ali sem fit?"! V sklopu te delavnice boste opravili vam prilagojeno merjenje telesne pripravljenosti. Glede na rezultate boste prejeli nasvet o ustrezni telesni dejavnosti za krepitev vašega zdravja. To je lahko prvi korak na poti do uresničitve vašega osebnega cilja.

Za izvedbo testa je priporočena primerna športna obutev in oblačila, ki vas ne bodo ovirala.


Obseg: 1 srečanje

Delavnico vodi diplomirana fizioterapevtka.

zvc@zd-grosuplje.si
V delavnicah o dejavnikih tveganja boste pridobili znanje o dejavnikih, ki dolgoročno negativno vplivajo na vaše zdravje. Večina ljudi ve, da je potrebno v svojem življenju nekaj spremeniti, če želijo ohraniti ali okrepiti svoje zdravje. To je veliko lažje storiti, če vemo zakaj je potrebna sprememba. Na delavnicah se boste na zanimiv način seznanili o vplivih povišanega krvnega tlaka, povišani vsebnosti sladkorja v krvi in povišani vsebnosti maščob.


SREDA, 26. 8. 2020 OB 9.00


TOREK, 15. 9. 2020 OB 16.00


Obseg: 1 srečanje po 90 minut

Delavnico vodi diplomirana medicinska sestra.

zvc@zd-grosuplje.si
Pogost spremljevalec hitrega tempa življenja je stres. Pogosto se mu ne moremo izogniti, lahko pa ga zmanjšamo, če se znamo sprostiti. V delavnicah se boste naučili pravilno izvajati tri najbolj uporabne tehnike sproščanja in pridobili vse potrebno znanje za izvajanje teh tehnik doma.


sreda, 16. 9. 2020 ob 16.00

v predavalnici zd grosuplje

petek, 18. 9. 2020 ob 9.00


Obseg: 1 srečanje po 90 minut

Delavnico vodi diplomirana medicinska sestra.

zvc@zd-grosuplje.si


POGLOBLJENE DELAVNICE


Na poglobljene delavnice vas napoti osebni zdravnik ali referenčna diplomirana medicinska sestra. Primerne so za vsakogar, ki si želi spremeniti življenjski slog in narediti nekaj dobrega za svoje zdravje, ob tem pa imeti podporo strokovno usposobljene osebe.

Prekomerna prehranjenost ter posledično hujšanje je pogost problem s katerim se je zagotovo srečal že marsikdo vsaj enkrat v življenju. To za posameznika predstavlja kar velik izziv. Na delavnici bomo skupaj odkrivali škodljive prehranjevalne navade, se priučili načel zdrave prehrane in priprave hrane, sočasno pa vas bo fizioterapevtka naučila pravilne vadbe, ki jo boste izvajali tudi doma. Program traja 16 tednov, enkrat na teden 90 min. V prvem delu srečanja gradite znanje o hrani in pravilnih prehranjevalnih navadah, v drugem delu pa izvajate vadbo in se učite o pomenu telesne dejavnosti. Poskrbimo tudi za motivacijo in po izbiri psihološko podporo.


TOREK, 1. 9. 2020 OB 19.00

(vsa nadaljnja srečanja ob 17.00)


Delavnico vodijo diplomirana medicinska sestra, diplomirana fizioterapevtka in diplomirana psihologinja.

16 tednov, 2 srečanja tedensko

zvc@zd-grosuplje.si
Telesna vadba ima pozitivne posledice za zdravega človeka, saj zmanjšuje možnost za nastanek obolenj. Pravilna vadba pa ima tudi dober vpliv na potek kroničnih bolezni. Si želite več gibati in biti bolj aktivni? Pridružite se naši delavnici "GIBAM SE". Z vključitvijo v delavnico boste opravili testiranje telesne pripravljenosti, pridobili boste ustrezno znanje o varni in zdravju koristni telesni dejavnosti ter veščine za samostojno, pravilno izvajanje vadbe. 

Delavnico vodi diplomirana fizioterapevtka.

14 tednov, 2 individualni svetovanji


TOREK, 1. 9. 2020 ob 17.00

zvc@zd-grosuplje.si

Delavnica je namenjena vsem, ki želite spremeniti svoje prehranjevalne navade in ste hkrati kronični bolniki oziroma imate tveganja za razvoj kroničnih bolezni. Strokovnjaki vam bomo pomagali vzpostaviti zdrave prehranjevalne navade, kar bo pripomoglo k kakovosti vašega življenja. Z aktivnim sodelovanjem boste s sodelovanjem diplomirane medicinske sestre usposobljene za to področje, ocenili vaš dosedanji način prehranjevanja, ugotovili odstopanja od priporočenega načina in v vaš vsakdan uvedli novosti, ki vam bodo izboljšali zdravje in kakovost življenja.


ČETRTEK, 3. 9. 2020 OB 10.00


Delavnico vodi diplomirana medicinska sestra.

4 tedenska srečanja po 90 minut in 2 individualni srečanji.

zvc@zd-grosuplje.si


Z aktivnim sodelovanjem v delavnici boste pridobili znanje o prepoznavanju simptomov stresa in mehanizmu odzivanja na stres, čustveno zavedanje stresa in s tem prepoznavanje in obvladovanje čustev. Pridobili pa boste tudi informacije o duševnih motnjah povezanih s stresom ter veščin reševanja problemov. Naučili se boste kako se odzivati na stresne situacije in kako izboljšati delovanje v vsakodnevnem življenju.


PONEDELJEK, 31. 8. 2020 OB 18.00


Delavnico vodi diplomirana psihologinja.

4 tedenska srečanja po 90 minut
Depresija je pogosta duševna motnja, pri kateri se lahko pojavi veliko različnih znakov in simptomov, od tistih izrazito telesnih do psiholoških in socialnih sprememb na človeku.  Z vključevanjem v delavnico boste pridobili informacije o osnovnih značilnostih depresije, načinih obvladovanja bolezni in vzrokih za njen pojav. Naučili se boste veščin, ki vam bodo pomagale k izboljšanju počutja in znanje o preprečevanju poslabšanj in ponovitve bolezni.


četrtek, 8. 10. 2020 ob 17.00


Delavnico vodi diplomirana psihologinja.

4 tedenska srečanja po 90 minut

zvc@zd-grosuplje.si 

Strah je normalna reakcija na dejansko ali grozečo nevarnost. Kadar nas pretiran ali neustrezen strah ovira v vsakodnevnem življenju govorimo o tesnobi ali anksioznosti. Tekom delavnice boste pridobili informacije o značilnostih tesnobe in vzrokih zanjo, podatkih o načinih obvladovanje tesnobe in informacije o tem, kako preprečiti morebitna poslabšanja. S pridobljenim znanjem o vplivu misli in čustev na telo si boste pomagali do izboljšanja svojega počutja.


ČETRTEK, 8. 10. 2020 OB 18.30


Delavnico vodi diplomirana psihologinja.

4 tedenska srečanja po 90 minut

zvc@zd-grosuplje.si
Bi radi prenehali s kajenjem? Udeležite se delavnice in naučili vas bomo veščin, kako se dobro znajti in pravilno odločati v nepredvidljivih situacijah, kjer je velika nevarnost za ponovitev kajenja. Na srečanjih boste ugotovili zakaj kadite in zakaj je kajenje vredno opustiti, naučili se boste obvladovati stres in kako se odreči cigareti, spoznali pa boste tudi kako premagati telesno ali duševno zasvojenost in kako ostati nekadilec.


Srečanja so individualna ali skupinska – po vaši želj.

SREDA, 9. 9. 2020 OB 18.15


Delavnico vodi diplomirana medicinska sestra.

6 srečanj po 90 minut

zvc@zd-grosuplje.siSVETOVALNICEOb poplavi informacij o porodu in starševstvu je za bodoče starše prava umetnost ločiti zrnje od plev. Zato smo tukaj mi. Na srečanjih se bomo skupaj pogovorili o vaših željah, strahovih in upanjih, ki jih imate za prihodnost. Na več srečanjih boste skozi delavnice izvedeli najpomembnejše informacije o zadnjih tednih nosečnosti, pripravi na porod, porodu, poporodnem obdobju, negi dojenčka, delitvi vlog, spreminjanju odnosov in še marsičem zanimivem.

Svetovalnico vodi diplomirana medicinska sestra v sodelovanju z diplomirano fizioterapevtko in diplomirano psihologinjo.


Za dodatne informacije in prijave pokličite na 01 781 84 00 ali pišite na elektronski naslov: za.starse@zd-grosuplje.si


Delavnica bo potekala vsak mesec skozi 4 srečanja, s pričetkom na prvi četrtek v mesecu ob 16. uri.


 


Prijava / O avtorjih / Pravna obvestila / Natisni / Dodaj med priljubljene / Privzeta stran / Vrh