Zdravstveni dom Grosuplje,

Pod gozdom c. I/14
1290 Grosuplje
T: 01/781 84 00
F: 01/786 09 29
E: infozdr@zd-grosuplje.siOTROŠKI IN ŠOLSKI DISPANZERSpoštovani starši!


Zaradi epidemiološke situacije se trenutno ne izvajajo sistematski pregledi pred vstopom v vrtec, 3 in 5 letnikov. Otrokom, rojenim l. 2017 pripada cepljenje proti klopnemu meningoencefalitisu brezplačno. V kolikor se odločite za cepljenje vašega otroka, nas pokličite in dobili boste termin.


Ravno tako nas kontaktirajete v kolikor vas pri vašem otroku kaj skrbi oz. ima težave, ki ste jih morebiti želeli omeniti na sistematskem pregledu.


Zahvaljujemo se vam za razumevanje in si tudi mi želimo, da bi se naše delovanje čim prej vrnilo v stare tire.


Veliko zdravja vam in vašim otrokom,


Jana Bošnjak, dr. med., spec. ped.

vodja otroškega in šolskega dispanzerjaDISPANZER Štefka ZAVIRŠEK, dr. med.

DISPANZER Jana BOŠNJAK, dr. med., spec. pediatrije

DISPANZER Tinkara TRKAJ, dr. med., spec. pediatrije

DISPANZER Anja URANKAR, dr. med., spec. pediatrije

DISPANZER Ana STRAJNAR, dr. med., spec. pediatrije
PREJ NAROČENI SISTEMATSKI PREGLEDI SO ODPOVEDANI,
O NOVEM DATUMU BODO VSI OBVEŠČENI PO TELEFONU
Zaradi varstva osebnih podatkov po elektronski pošti ne posredujemo nobenih informacij o zdravstvenem stanju pacientov.V otroškem in šolskem dispanzerju skrbimo za zdravje otrok, šolarjev in mladine do 19. leta starosti. 
S sistematskimi pregledi spremljamo njihov razvoj in zdravje ter poskušamo pravočasno ugotoviti odstopanja od normale in ustrezno ukrepati. Ko otrok zboli, se trudimo ugotovitivzroke bolezni in z zdravljenjem pomagati k čimprejšnjemu okrevanju.


Na sistematske preglede so otroci naročeni. Na prvi pregled dojenčka naročijo starši v prvem mesecu otrokove starosti (za prvi pregled je potrebna odpustnica iz porodnišnice in kartica zdravstvenega zavarovanja otroka). Ob vsakem pregledu dobijo datum za naslednji pregled. Na sistematski pregled v tretjem in petem letu starosti so vabljeni po pošti. Šolski sistematski pregledi so organizirani preko šol.


Bolne otroke in akutno obolele na pregled naročamo in so pregledani isti ali naslednji delovni dan. Naročeni imajo prednost pred nenaročenimi. Nenaročenim svetujemo obisk v prvi uri ordinacijskega časa izbrane zdravnice, razen v času sistematskih pregledov. V času sistematskih pregledov bo zaradi preprečevanja širjenja okužb pregledal paciente z nujnimi bolezenskimi stanji (motnje zavesti, krči, težko dihanje, hude bolečine, akutne poškodbe...) zdravnik v sosednji ordinaciji. Zaradi narave dela ambulanta v zadnji uri ordinacijskega časa ne sprejema nenaročenih pacientov razen nujnih primerov.


Naročanje je možno po telefonu, po pošti, osebno v ordinacijskem času izbrane zdravnice (razen v času sistematskih pregledov) ali po elektronski pošti ordinacije (odgovor pričakujte naslednji delovni dan). V primeru naročanja preko e-maila navedite otrokove podatke (ime in priimek, datum rojstva ali ZZZS številko, ki je na kartici zdravstvenega zavarovanja). Prosimo, da upoštevate, da telefonski pogovori zelo motijo redno ambulantno delo.


Splošne nasvete lahko dobite tudi v različnih medijih (npr. spletna stran NIJZ...).


V ČASU SISTEMATSKIH PREGLEDOV ZARADI PREPREČEVANJA ŠIRJENJA OKUŽB SPREJEMAMO LE PACIENTE Z NUJNIMI BOLEZENSKIMI STANJI (motnje zavesti, krči, težko dihanje, hude bolečine, akutne poškodbe...).


SOBOTA: ambulanta za šolsko in predšolsko mladino za nujne primere; 7.00 - 13.00.


V delavnikih ponoči (od 19.30 do 6.30), v nedeljo ter ob praznikih (v soboto od 14.00 do ponedeljka do 6.30) dežurna služba na lokaciji ZD Ivančna Gorica.


V življenje ogrožujočem dogodku kličite 112.


Prosimo, da upoštevate, da zaradi velikega števila obolelih ne moremo odgovarjati na vse telefonske klice sproti.Priporočamo, da zdravi otroci v dispanzer vstopajo po stopnicah, bolni otroci pa z dvigalom.V primeru naročanja preko e-maila navedite svoje podatke (ime, priimek, datum rojstva ali ZZZS številko, ki je na kartici zdravstvenega zavarovanja).

Za naročanje je odgovorna prisotna sestra v ambulanti.SPREJEM TELEFONSKIH KLICEV:


DOPOLDNE: od 7:00 do 10:00 in od 11:00 do 12:30
 
POPOLDNE: od 13:30 do 16:00 in od 17:00 do 19:00
Nove paciente (mlajše od 19 let) še sprejemajo zdravnice Ana Strajnar, spec. ped., Tinkara Trkaj, spec. ped. in Anja Urankar, spec. ped..
VSAK REDNO ZAPOSLEN ZDRAVNIK DELA ENO SOBOTO V MESECU PO SPROTNEM RAZPOREDUPrijava / O avtorjih / Pravna obvestila / Natisni / Dodaj med priljubljene / Privzeta stran / Vrh